5 tips bij het zoeken naar een nieuw pand voor jouw onderneming

Geplaatst op: 24 apr 2018 door Wim

Als je eindelijk je studie hebt afgerond en een goed idee hebt bedacht voor een eigen bedrijfje, zijn er verschillende dingen noodzakelijk om dit idee goed uit te voeren. Één van de belangrijkste ideeën is misschien wel het vinden van een pand om het bedrijf in te vestigen. Om je te helpen in deze zoektocht is er de bedrijfsmakelaar, welke je kan helpen bij het vinden van het beste pand. In verschillende steden kan de bedrijfsmakelaar je helpen bij de zoektocht, zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar een kantoorruimte in den Bosch. Voor het zoeken naar een nieuw pand voor jouw onderneming zijn er verschillende tips die je kunnen helpen.

1. Vraag een makelaar

Ook voor het vinden van een nieuw pand voor een onderneming zijn er makelaarskantoren die je kunnen helpen bij de zoektocht. Zij hebben vaak veel informatie over de panden in de buurt en weten wat er allemaal vrij is. Hierdoor kunnen zij een voorselectie maken uit verschillende panden en vervolgens samen met jou gaan kijken naar het perfecte pand.

2. De juiste locatie

Verder is de locatie ook van belang voor een nieuwe onderneming. Ben je bijvoorbeeld gericht op het verhuren van waterski’s, dan is het handig om omringd te zijn door water. De locatie kan dus erg belangrijk zijn voor het succes van het bedrijf. Een bedrijf voor ouderenzorg hoort bijvoorbeeld niet op de 22ste etage van een flat.

3. De capaciteit van het bedrijf

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel personeel en klanten er in je bedrijf zullen rondlopen. Is het de bedoeling dat alle communicatie en de verkoop via internet gaat, dan kan je er voor kiezen om voor een klein kantoor te kiezen. Maar ben je geïnteresseerd in de verkoop van tapijten, dan is een grotere ruimte meer van belang.

4. De faciliteiten van het bedrijf

Ben je van plan om heel veel werknemers in te huren, dan is het bijvoorbeeld verstandig om een koffiezetapparaat aan te schaffen. Voor bepaalde faciliteiten zijn ook weer andere dingen noodzakelijker, bijvoorbeeld een waterleiding voor de aanvoer van water. Maar ook het aantal wc’s kan van belang zijn, waar ook een aantal leidingen voor aanwezig moeten zijn.

5. De prijs

Ook de prijs van het nieuwe pand is van belang. Moet er nog veel verbouwd worden? Dan is het verstandig om goed te kijken naar de huur- of koopprijs, omdat een verbouwing ook veel budget kost. Is het daarnaast ook mogelijk om iedere maand de huur of hypotheek te betalen? Dit zijn vragen die in beschouwing genomen kunnen worden bij het vinden van het juiste pand.

Geplaatst in: Ondernemen

Geschreven door: Wim

1 Reactie op dit artikel.

  1. Stef schreef:

    Mooi geschreven. Mag ik de lezers ook wijzen op het elektra gedeelte?

    Ik heb op mijn websites diverse blogs geschreven over dit onderwerp. Een kostenpost welke mogelijk voor rekening komt van de nieuwe huurder/eigenaar.

Plaats een reactie