Beveiliging van je kantoor is cruciaal in de zomermaanden

Geplaatst op: 28 mei 2018 door Wim

De zomermaanden staan voor de deur, een ideaal moment voor ontspanning na al die weken op kantoor. Niets is zo vervelend als terugkomen en merken dat er rondgeneusd in je kantoor, of erger dat er zelf voorwerpen of geld ontbreken. De zomermaanden zijn altijd gevaarlijk voor inbraken. Dieven weten wanneer u vertrekt op reis en maken daar dan handig gebruik van.

Wat is een sluitplan?

Tegenwoordig is enige beveiliging een must. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. In een kantoorpand heb je echter met veel meer mensen te maken dan bij een woning. Het is dan ook geen simpele kwestie van sloten vervangen en sleutels uitdelen. Met een sluitplan kan een kantoorpand op de meest efficiënte manier beveiligd worden en houdt u ongewenste indringers buiten het kantoor. Met een sluitplan bepaal je wie er toegang heeft tot welke ruimte. Medewerkers van de afdeling sales krijgen toegang tot de voordeur en hun eigen kantoor. De receptioniste werkt in de hal van binnenkomst, dus hoeft alleen toegang te krijgen tot de voordeur. Zelf wil je graag toegang tot alle deuren, met slechts één sleutel. Dit alles kan worden samengesteld in een sluitplan.

Kies voor een elektronisch sluitplan

Met een elektronisch sluitplan of sluitsysteem bent u niet langer gebonden aan een sleutelbos om toegang te krijgen tot uw woning of kantoorpand. Een van de vele voordelen is dat u met een elektronisch sluitsysteem (ook wel digitaal sluitsysteem genoemd) snel online kunt, zonder verbouwing. U sluit uw kantoor af met een elektronisch slot, en enkel de mensen met de code kunnen de ruimte betreden. Elektronische sluitsystemen variëren sterk in prijs, dus het is aangeraden om goed te vergelijken welk systeem u verkiest. Een aantal merken bieden een breed assortiment aan toegangscontroleproducten voor een digitaal sluitsysteem aan. Zoals DOM en iLOQ. Het grote voordeel is dat u geen sleutels hoeft mee te zeulen die gemakkelijk kwijt geraken. Sleutels zijn ook gemakkelijker om na te maken. Met een digitaal sluitsysteem heeft u dus een ideale toegangscontrole.

U ziet er zijn tal van oplossingen voor een veilig kantoor. Het is het zeker waard om even tijd te nemen u te verdiepen in de verschillende mogelijkheden en het sluitplan dat het beste past bij de wensen van uw kantoorpand.

Geplaatst in: Ondernemen

Geschreven door: Wim

Plaats een reactie