Een visitekaartje dat opvalt

Geplaatst op: 16 nov 2017 door Wim

Het lijkt misschien een artefact uit de vorige eeuw, maar het kan nog altijd een krachtig wapen zijn. Het gaat dan natuurlijk over het visitekaartje. Ooit was dit de belangrijkste uiting van een bedrijf naar potentiële klanten. Hoewel er tegenwoordig ook heel veel digitaal gebeurt, kan het kaartje nog altijd veel vertellen over de persoon en het bedrijf waarvan je hem ontvangen hebt. Omgedraaid geldt dit natuurlijk ook. Wanneer je met een bijzonder kaartje komt, dan zal dit toch een bepaalde indruk achterlaten. Vaak is dit een veel positievere indruk. Dit helpt je natuurlijk bij je doelen.

Hulp inroepen
Een visitekaartje maken doe je natuurlijk niet helemaal zelf. Het is wel goed om na te denken over een ontwerp dat past bij jou en jouw onderneming, maar het is vooral aan te raden om dit vervolgens door een expert te laten uitwerken. Dit kan je tegenwoordig heel gemakkelijk online doen. Dit kan vaak in veel vormen. Van het aanleveren van een ontwerp tot en met het volledig zelf ontwerpen van het kaartje dat vervolgens door de expert daadwerkelijk wordt gedrukt en gemaakt.

Het belang van het kaartje
Het grote verschil tussen een visitekaartje en een website, facebookpagina of linkedin-profiel is dat het kaartje tastbaar is. Het is bewezen dat tastbaarheden gemakkelijker in het geheugen blijven hangen dan zaken die vluchtiger zijn. Wanneer je dus als persoon al een goede indruk maakt tijdens een ontmoeting en er komt nog een aantrekkelijk kaartje overheen, dan is de kans op zakelijk succes dus ineens een stuk groter. Het is zelfs zo dat het klanten die misschien niet direct naar jouw diensten op zoek zijn toch over de streep getrokken worden.

Het verzamelen
Een andere leuke bijkomstigheid is dat het een oude hobby kan doen herleven. Het is immers lange tijd zeer populair geweest om de kaartjes te verzamelen. Niet alleen om er later als een soort database doorheen te kunnen gaan, maar ook omdat het gewoon een leuk document van je werkzame leven kon zijn. Dit is enigszins veranderd toen de kaartjes minder gebruikelijk werden. Door de opkomst van de moderne kaartjes is echter ook het verzamelen weer populairder geworden.

Geplaatst in: Netwerken

Geschreven door: Wim

Plaats een reactie