Erfrecht advocaat

Geplaatst op: 01 jul 2019 door Wim

De dood is geen leuk onderwerp om over te praten, toch is het wel belangrijk om dit bespreekbaar te maken. Dit is verstandig om te doen. Na de dood moet er namelijk heel veel geregeld worden. Wanneer er al het een en ander besproken en voorbereid hebt, kan dit een grote last van de schouders nemen voor de desbetreffende erfgenamen. Wanneer er het een en ander besproken is, kan dit ook een vorm van rust voor jezelf zijn. 

Voorafgaand het overlijden

Voor het overlijden is er al heel veel te regelen. Veel mensen maken zelf een testament, maar dit kan ook met een notaris opgesteld worden. In dit testament staan verschillende zaken over de erfenis verdelen of er staan nog laatste wensen in. Op deze manier wordt er voorkomen dat de nabestaan ruzie krijgen of gaan discussiëren over bepaalde onderwerpen. Voorafgaand het overlijden is het ook handig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Op deze manier komen de nabestaanden niet voor eventuele onverwachte kosten te staan. Het inschakelen van een erfrecht advocaat is ook handig. Deze advocaat helpt je met het afhandelen van verschillende zaken. Mocht je al weten dat iemand in de familie binnenkort komt te overlijden, bespreek verschillende dingen. Dit is helemaal niet raar om te bespreken. 

Het overlijden

In de verklaring van erfrecht staat wie er overleden is, of er een testament is en wat hier allemaal in staat. Als erfgenaam moet je na het overlijden heel veel regelen. Een erfgenaam kun je ongevraagd of onwetend worden, je bent dan ook verantwoordelijk voor de overledene zijn bezittingen en schulden. Je moet je dan ook bezighouden met verschillende zaken waar je vaak weinig van af weet. Denk bijvoorbeeld aan het stopzetten van abonnementen of het huis verkopen. Dit kost heel veel tijd, in een lastige periode. Er moet ook rekening gehouden worden het ontvangen geld, hier moet nog erfbelasting over betaald worden. Mocht je hulp nodig hebben met alle zaken, zijn er genoeg instanties die je hierbij kunnen helpen.

Na het overlijden

Na de begrafenis of crematie komt er eindelijk een periode van rust en rouw. Omdat er zoveel geregeld moest worden kan het rouwproces nu pas beginnen. Dit is een periode die vol zit met emoties. Om alles goed te kunnen verwerken kun je er ook nog voor kiezen om met mensen te praten.

Geplaatst in: Nieuws

Geschreven door: Wim

Plaats een reactie