Sneller en ergonomischer werken met interne transportmiddelen

Geplaatst op: 19 jun 2015 door Wim

ergonomisch werken

Efficiënt ondernemen is de droom van elke ondernemer. Het is niet alleen kostenbesparend, u haalt er ook meer voldoening uit. Dat geldt ook voor uw personeel. Hoe eenvoudiger zij werkzaamheden kunnen uitvoeren, hoe minder klachten u zult krijgen. Een manier om niet alleen sneller, maar ook ergonomischer te werken, is het gebruik van interne transportmiddelen.

Op veilige hoogte werken
Een hulpmiddel dat eigenlijk niet in de werkplaats of magazijn mag ontbreken, is de heftafel. Dit is een tafel waarmee u op eenvoudige wijze een werkstuk, auto of ander voertuig op veilige hoogte kunt liften. Daarmee wordt het stukken gemakkelijker om werkzaamheden uit te voeren, zonder dat uw werknemers zich in allerlei bochten hoeven te wringen. Er zijn diverse bedrijven waar u terecht kunt voor een heftafel. Zo kunt u bijvoorbeeld een heftafel van Pallettruck Twente kopen.

Pallets stapelen
Een ander hulpmiddel dat ook goed van pas komt, is de pallettruck. U kunt daarmee op efficiënte wijze pallets stapelen of naar beneden halen. Het ideale hulpmiddel voor in het magazijn of voor het plaatsen van bestellingen in de vrachtwagen.

De voordelen van hulpmiddelen
Het inschakelen van hulpmiddelen voor uw bedrijf, levert u altijd voordelen op. U voldoet daarmee aan de veiligheidseisen die er vanuit de Arbo zijn. Werknemers zijn minder snel ziek vanwege lichamelijke ongemakken, waardoor u geen extra ziektekosten hoeft te betalen. Bovendien werkt het veel effectiever en kunt u werkzaamheden daardoor sneller afronden.

Wat zijn de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Ga eens met uw manager of leidinggevende van het magazijn om de tafel zitten en bespreek de mogelijkheden. Op welke vlakken kunt u uw werknemers tegemoet komen? Er zijn vast manieren te bedenken die niet alleen uw welzijn, maar ook die van uw personeel bevordert. Stel een budget samen en ga direct aan de slag. Er zijn diverse gespecialiseerde bedrijven die u daarbij kunnen helpen, zoals Pallettruck Twente.

Geplaatst in: Juridisch

Geschreven door: Wim

1 Reactie op dit artikel.

  1. Weldon schreef:

    Wat een leuk en interessant geschreven artikel.

    , Robert

Plaats een reactie