Steeds meer zzp’ers kiezen voor zekerheid met een AOV

Geplaatst op: 09 jul 2019 door Wim

Het aantal zelfstandig ondernemers blijft maar groeien in Nederland. In het eerste kwartaal van 2018 waren er 1,3 miljoen zelfstandig ondernemers, in 2019 was dit 1,4 miljoen. Steeds meer mensen kiezen er dus voor om zonder werkgever aan de slag te gaan en op eigen benen te staan. Een mooie en vaak ambitieuze stap, maar ook een stap waar risico’s aan verbonden zitten. Iemand die in loondienst werkzaam is, geniet vaak van bepaalde voordelen die een zelfstandig ondernemer niet heeft, zoals inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Ook voor zelfstandig ondernemers is er een optie om meer zekerheid te verkrijgen in geval van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Deze zekerheid biedt een AOV, ook wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering genoemd. Steeds meer ondernemers kiezen voor deze extra zekerheid.

Één op de vijf

In Nederland maakt momenteel één op de vijf zelfstandig ondernemers gebruik van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vanaf 2011 is dit aantal wat gedaald, maar de laatste jaren kiezen steeds meer ondernemers voor een AOV. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt financiële ondersteuning wanneer je door bijvoorbeeld ziekte of een ongeluk je werk niet meer kan uitvoeren. Bij een zzp’er betekent dat direct een streep door de inkomsten, omdat er geen diensten aan klanten meer geleverd kunnen worden. AOV verzekeringen kunnen dit gebrek aan inkomsten geheel of gedeeltelijk opvangen waardoor je niet in de financiële problemen komt. Die extra zekerheid zorgt er onder andere voor dat je geen constante zorgen hebt over ‘wat als er iets met me gebeurt’.

Voordelen AOV

Een AOV biedt naast extra zekerheid nog meer voordelen voor een zelfstandig ondernemer. Één van de pluspunten van een AOV is dat deze verzekering in veel gevallen helemaal op maat gemaakt kan worden. Dat betekent dat je niet betaalt voor zaken die je eigenlijk niet wil verzekering en daarmee ook een scherpe prijs kunt krijgen. Bovendien is een AOV helemaal fiscaal aftrekbaar, wat het ook weer extra interessant maakt.

Als zelfstandig ondernemer kies je met een AOV voor extra zekerheid in tijden dat je dit goed kunt gebruiken. Je onderneming zal dus niet in gevaar komen wanneer je om welke reden dan ook tijdelijk of voor langere tijd niet kunt werken. Met deze zekerheid in het achterhoofd ga je toch een stuk fijner aan de slag.

Geplaatst in: Nieuws

Geschreven door: Wim

Plaats een reactie