5 tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

admin

5 tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

Dé juiste domeinnaam voor je onderneming is van groot belang. Nederland telt op dit moment zo’n 5.000.000 geregistreerde .nl domeinnamen. Inmiddels heeft 21% van de Nederlandse huishoudens en 83% van de ondernemers een of meerdere domeinen in bezit. Maar hoe kies je nou de juiste domeinnaam voor je onderneming. Hieronder geeft ik een aantal criteria waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een domeinnaam. Het belangrijkste is dat je moet kiezen voor een korte en krachtige makkelijk te onthouden domeinnaam.

1. Goede extensie

Het is van belang dat je kiest voor de juiste extensie. Gaat je bedrijf alleen in Nederland leveren dan heeft het weinig nut om te kiezen voor een .com domein terwijl als je bedrijf internationaal opereert dat wel de juiste keuze is. Als je alleen actief bent als bedrijf in Europa is een .eu domeinnaam ook een goede optie.

2. Korte en krachtig

Een domeinnaam moet kort en krachtig zijn. Bepaald is dat een domein minimaal 2 karakters en maximaal 63 karakers mag bevatten. Als richtlijn is het verstandig aan te houden een domeinnaam nooit langer te maken dan 20 karakters (zonder de extensie). DeZakelijkeBlog .nl bevat bijvoorbeeld 15 karakters.

3. Makkelijk te spellen en te onthouden

Zorg er voor dat de domeinnaam makkelijk te spellen en te onthouden is. De woorden die je gebruikt moeten los van elkaar gelezen kunnen worden in de domeinnaam. En niet verwarrend werken.

4. Een beschrijvende naam

Zorg dat de domeinnaam past bij de diensten of producten die je levert. Het is van belang dat mensen bij het horen van de domeinnaam direct weten welke diensten of producten je levert.

5. Trefwoorden in de naam

Om goed te scoren in de zoekmachine is het erg van belang dat je trefwoorden terug laat komen in de domeinnaam stel je hebt beddenzaak Janssen gevestigd in Nijmegen. Je wilt graag dat mensen jou vinden als je in Google zoeken op bedden Nijmegen. Kies dan bijvoorbeeld voor de domeinnaam: beddenzaaknijmegen.nl in plaats van beddenzaakjanssen.nl natuurlijk moet je deze tweede domeinnaam ook registeren maar laat deze dan doorverwijzen naar de andere website. Deze domeinnaam vermeld je uiteraard wel op je visitekaartjes, flyers, folders etc.