Renoveren van een gevel: wat houdt het allemaal in?

admin

Renoveren van een gevel: wat houdt het allemaal in?

Gevelrenovatie is een overkoepelend begrip voor het herstellen van een gevel. Dit kan gaan om het repareren van zichtbare schade (zoals scheuren of verzakkingen), maar ook om ‘onzichtbare’ verbeteringen zoals het aanbrengen van extra isolatie. In deze blog vertellen we u graag meer over gevelrenovatie.

Waarom kiezen voor gevelrenovatie?

Een gevel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een pand. Wanneer mensen naar uw bedrijfspand kijken en ze zien scheuren in de voegen en gebroken stenen, zorgt dit niet voor de beste eerste indruk. Een gevelrenovatie is een relatief kleine investering, die voor een groot resultaat zorgt. Het zorgt dat een bedrijfspand er aan de buitenkant weer als nieuw uitziet!

Ook is een renovatie in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een complete verhuizing. Tot slot kunt u dit moment gelijk gebruiken om slimme keuzes te maken voor de toekomst, met het oog op duurzaam renoveren. Het aanbrengen van extra isolatielagen zorgen voor een betere bescherming tegen vocht en kou, waar u vervolgens jarenlang van profiteert.

Welke gevelrenovatie werkzaamheden zijn er?

Bij het renoveren van een gevel zijn er verschillende werkzaamheden die om de hoek komen kijken. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

  • Repareren van voegwerk;
  • Vervangen van gevelstenen;
  • Vervangen van lateien en dorpels;
  • Impregneren van buitenmuren;
  • Aanbrengen van extra gevel isolatie.

Aandachtspunten bij gevelrenovatie

Een gevelrenovatie is vaak een aardige klus. Denkt u over de renovatie van een gevel na? We zetten graag nog wat laatste aandachtspunten op een rijtje:

  • U moet een gevelrenovatie zien als een echte investering voor de lange termijn. Wanneer u dit nog een aantal jaar vooruit schuift, zal de conditie van de gevel verder verslechteren.
  • Valt de schade aan de gevel mee, of gaat het om een relatief nieuw gebouw? Dan is een grondige schoonmaakbeurt al een goed begin. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor stoomreinigen, zandstralen of chemisch reinigen.
  • Gaat het om een grote gevelrenovatie, die het straatbeeld aanzienlijk veranderen? Dan heeft u in sommige gevallen een vergunning nodig van de gemeente. Controleer dit dus goed van te voren.