Waar moet je op letten bij aanschaf van een anti virusscanner?

Geplaatst op: 30 dec 2013 door Wim

Vaak bent u zich pas bewust van de belangrijkheid van antivirusprogramma’s als het te laat is.
Het is in deze tijd niet aan te raden om zonder goede antivirus software het internet op te gaan. Wat ook belangrijk is, is dat u zorgt dat uw antivirusprogramma up to date blijft zodat u ook tegen nieuwe virussen zo goed mogelijk beschermd blijft. Goede antivirus software is effectief, effici├źnt en makkelijk in gebruik. In combinatie met de juiste functies en een makkelijke / bruikbare interface.

Het ene antiviruspakket is het andere niet. Net als bij alle andere (consumenten)producten heb je producten die goed, slecht en/of middelmatig zijn. Als het er echt op aankomt kan de antivirus software het verschil maken. Hij moet er zijn wanneer je hem nodig hebt.

– Het gaat er tegenwoordig niet alleen om dat een goede virusscanner bescherming biedt tegen virussen, wormen, Trojan horse en spyware. Ze moeten ook bescherming bieden tegen nieuwe virussen zoals phishing, e-mail bedreigingen en rootkits.

– Antivirus software is zo goed als de laatste update. Moderne antivirussoftware update zelfstandig en download continue kleine updates. Dit zorgt ervoor dat uw computer nagenoeg geen hinder ondervindt en er geen prestatieverlies is.

– De beste antivirusontwikkelaars gebruiken push updates. Dit wil zeggen dat op het moment dat de updates beschikbaar zijn, ze direct op uw computer worden ge├»nstalleerd.

Waarom betalen voor een antivirus pakket als het gratis kan?

Om te beginnen biedt betaalde antivirussoftware meer beveiliging. Vaak wordt bij gratis antivirussoftware weinig tot geen support geleverd door de ontwikkelaars. Ze zijn vaak slecht geprogrammeerd en niet in staat om zelfstandig onbekende virussen te herkennen. In de afgelopen jaren is het geregeld fout gegaan tijdens het installeren/updaten van deze freeware met als gevolg een blue screen of dead (BSOD).

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tebovisie.

 

Geplaatst in: Ondernemen

Geschreven door: Wim

1 Reactie op dit artikel.

  1. Goed en erg handig artikel, bedankt!

Plaats een reactie