Waar moet u op letten bij de aanschaf van een beamer? 4 handige tips

Geplaatst op: 24 jul 2018 door Wim

Een professionele presentatie geven aan klanten? Een evenement waar u een helder en scherp beeld voor nodig heeft? Of een projectie als hulpmiddel tijdens een vergadering? Een beamer is geschikt voor meerdere doeleinden en dus ideaal voor op kantoor. Wij geven u in deze blog 4 handige tips, waar u op moet letten bij de aanschaf van een beamer.

Tip #1: Waar gaat u de beamer voor gebruiken?

Een belangrijkste eerste vraag is: waar gaat u de beamer voor gebruiken? Voor het bekijken van films of televisie, of juist voor het geven van een professionele presentatie? Heeft u een beamer nodig voor een kleine vergaderruimte, of juist voor een grote zaal? Afhankelijk van de inzet van een beamer, gaan we daarna kijken naar de verschillende soorten en eigenschappen. Op naar tip #2!

Tip #2: Let op ansilumen, beeldverhouding en resolutie

Nu u het doel van de beamer voor ogen heeft, is de volgende stap het kiezen van de benodigde eigenschappen van de beamer. Beamers verschillen van elkaar in het aantal ansilumen, beeldverhouding en resolutie. De lichtopbrengst van een beamer is erg belangrijk. Deze lichtopbrengst wordt aangegeven in ansilumen. Hoe hoger het aantal ansilumen, hoe scherper en duidelijker het beeld. In een verlichte ruimte (zoals een vergaderruimte) zijn minimaal 2000 ansilumen nodig voor een goede projectie. De beste resolutie en beeldverhouding hebben de zogenaamde full-HD beamers, met een resolutie van 1920×1080.

Tip #3: Een beamer voor een korte tijd? Kies voor huren

Heeft u een beamer tijdelijk nodig voor bijvoorbeeld een belangrijke presentatie, meeting of evenement? Of wilt u een tijdje proberen of een beamer het ideale middel voor u is? Kies er dan voor om een beamer te huren. Een beamer huren vereist een investering die een stuk lager is en u bent gegarandeerd van de beste kwaliteit en performance.

Tip #4: Welke aansluitmogelijkheden heeft u?

Tot slot is het belangrijk om over de aansluitmogelijkheden na te denken, voordat u een beamer aanschaft. De simpelste beamers werken met een VGA aansluiting, maar er zijn ook beamers beschikbaar met meerdere aansluitmogelijkheden. Denk naast VGA aan HDMI, Displayport, LAN, Ethernet en BNC. Bepaal aan de hand van de mogelijkheden van uw kantoor of vergaderruimte de benodigde aansluiting van de beamer.

Geplaatst in: ICT

Geschreven door: Wim

2 Reacties op dit artikel.

  1. Online beleggen schreef:

    Dank voor dit handige artikel! Precies wat ik nodig had voor het geven van een presentatie

  2. Amjad schreef:

    Here is that the current gear I even have found, it’s command for money analysis for entrepreneurship enterprise for accounting to place along earnings assertion, stability sheet, and coins follow announcement and invoicing. Economic analysis budgeting up to date year and future {yr|year|twelve month time amount period of time period} can also be finished at would like for long-time period statement. That downloadable at https://www.excel-accounting-budget-analysis.com

Plaats een reactie