Onderscheiden: niet alleen met producten of diensten

admin

Onderscheiden: niet alleen met producten of diensten

Als je als bedrijf een goede positie wilt verwerven tussen alle concurrenten in de branche moet je jezelf onderscheiden met de diensten en/of producten die je de klant kan bieden. Je kan natuurlijk altijd de goedkoopste willen zijn of zeggen dat je de beste kwaliteit kan leveren maar dit zijn dooddoeners die ieder bedrijf wilt aanhalen als Unique Selling Point (USP). Zelf ben ik er van overtuigd dat de service die je de klant biedt veel meer waard is dan goedkopere prijzen en de beste kwaliteit.

Als ik online producten koop – wat ik overigens steeds vaker doe – vind ik persoonlijk contact erg belangrijk. Laatst bestelde ik voor mijn bedrijf enveloppen en doosjes voor een van mijn webwinkels en belde het bedrijf nog even netjes om te vragen of de bestelling compleet was en of ik tevreden was met de ontvangen bestelling. Het bedrijf is niet de goedkoopste in de branche maar ik koos voor het bedrijf omdat het er betrouwbaar en klantgericht uitzag.

Uiting

Naast jezelf onderscheiden met service kan je ook jezelf onderscheiden met een mooie uitstraling van al je uitingen, zowel online als offline. Je logo, huisstijl en website moeten naadloos op elkaar aansluiten en altijd kloppen met wat je wilt uitstralen naar de buitenwereld. Je visitekaartje is een erg belangrijk element als het gaat om het verspreiden van je contactgegevens en het opbouwen van je netwerk. Nu kan je natuurlijk zelf met papier en een printer gaan knutselen maar je kan ook kiezen om bij een drukkerij visitekaartjes te laten maken.

Maar wil je nu echt opvallen kies dan voor visitekaartjes van uniek materiaal. Bijvoorbeeld aluminium, hout of ander materiaal wat men niet vaak ziet. Met dit unieke visitekaartje kan je jezelf dus ook onderscheiden richting je (potentiële) klanten. Zorg wel altijd dat het materiaal past bij de branche waarin jouw bedrijf actief is. Een autobedrijf zou goed kunnen kiezen voor aluminium en bijvoorbeeld een tuinman zou kunnen kiezen voor een houten visitekaartje.

Uniek
Het unieke visitekaartje zal waarschijnlijk net zoals alle andere visitekaartjes wel verdwijnen in een kartonnen doos of bureau-la. Maar omdat jouw visitekaartje van ander materiaal is zal deze dus altijd opvallen tussen alle andere visitekaartjes.

Zelf ben ik mede-eiegenaar van een webshop voor aluminium visitekaartjes. En wij bieden om ons te onderscheiden een ontwerpservice. Mocht je dus geen ontwerp hebben voor een visitekaartje, dan maken wij vaak zonder extra kosten een ontwerp.