Plotter vs. printer

Geplaatst op: 05 jan 2021 door Wim

Voor de meeste afdrukken wordt doorgaans een printer gebruikt, maar dat is niet altijd het geval. Wanneer voor een afdruk geen printer wordt gebruikt, maakt men vaak gebruik van een plotter. Dit is een van de beste apparaten waarmee je een afdruk van een afbeelding kunt maken.

Wanneer wordt een plotter gebruikt in plaats van een printer?

Plotters komen niet vaak bij mensen in gedachten wanneer zij denken aan afdrukken. Dit komt omdat een plotter vaak professioneel gebruikt wordt. Een plotter is uitermate geschikt voor het   produceren van papieren exemplaren van ontwerpen. Met ontwerpen bedoelen we niet de prachtige artistieke ontwerpen zoals bijvoorbeeld op een schilderij, maar eerder de zeer nauwkeurige tweedimensionale ontwerpen die worden gebruikt voor bouwtekeningen van gebouwen, huizen, auto’, etcetera.

Voordelen van een plotter

In tegenstelling tot een printer kan een plotter afbeeldingen tekenen op vrijwel elk oppervlak, of het nu gaat om hout, canvas, piepschuim of zo ongeveer alles dat relatief glad en plat is.

Afgezien van de flexibiliteit in materialen waarop kan worden afgedrukt, kan een plotter ook schetsen op een groter formaat maken dan bijvoorbeeld A4. Ontwerpen worden meestal gedrukt op formaten die tot enkele meters breed zijn.

Ook kan een plotter zijn ontwerpen opslaan, zodat het de ontwerpen indien nodig nog duizenden keren afgedrukt kon worden.  

Met al deze voordelen kunnen we zeggen dat een plotter een goede investering is voor mensen in de ontwerpwereld. Je kunt investeren in het kopen van een plotter of een plotter leasen, maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat!

Geplaatst in: Nieuws

Geschreven door: Wim

Plaats een reactie