Uitgerust op het werk, zo doe je dat

admin

Uitgerust op het werk, zo doe je dat

Voordat je gaat slapen denk je nog even na over wat je morgen allemaal te doen hebt. Er staat een belangrijke vergadering op de planning en de deadline van dat ene project komt steeds dichterbij. Ook moet je niet vergeten om even langs personeelszaken op te lopen om die interessante cursus aan te vragen. Weer een drukke dag dus. Wat zou het fijn zijn als je morgen met volle energie kunt beginnen. Onderstaande tips helpen je op weg.

Zorg voor een goede nachtrust

Het is natuurlijk geen verrassing dat je voldoende slaap nodig hebt om uitgerust op kantoor te verschijnen. Hoeveel slaap dit is, is voor iedereen anders. Wat wel voor iedereen geldt is dat je op tijd naar bed gaat en jezelf, voordat je gaat slapen, niet te druk maakt. Heb jij moeite met in slaap vallen? Denk dan eens aan ademhalingsoefeningen voordat je gaat slapen. Ook natuurlijke rustgevers zoals die van Sambrosa Care kunnen bijdragen aan een betere nachtrust.

Snoozen is een ‘no go’

Snoozen. Het is zo lekker, maar voor een goede nachtrust helemaal niet aan te raden. Snoozen kan ervoor zorgen dat je weer in een diepe slaap valt en zo wordt je pas echt duf wakker. Het is daarom beter om direct uit bed te stappen als de wekker gaat. Heb je daar moeite mee? Neem dan een heerlijk verfrissende douche, daar wordt je zeker wakker van.

Neem de tijd voor een heerlijk ontbijt

Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om even lekker te ontbijten. Zo begin je de dag rustig zonder stress en vul jij jezelf met goede energie. Begin het ontbijt met een glaasje water. Hiermee vul je het vocht aan dat je tijdens je slaap hebt verloren. Ga daarnaar rustig zitten om een lekker voedzaam ontbijtje te eten. Denk aan een boterham met kaas en een eitje of een kom met havermout en lekker vers fruit.

Zorg voor voldoende beweging

Om gezond te blijven is het belangrijk om per dag minimaal 30 minuten aan beweging te doen. Wil je de dag echt goed beginnen? Zorg dan dat je voordat je naar het werk gaat ook al een aantal minuten aan beweging hebt gedaan. Loop een blokje om met je hond, doe een paar lichaamsoefeningen of ga op je fiets naar het werk. Je zult zien dat je vol energie aan je werkdag begint.

Extra tip voor een belangrijke afspraak

Heb je een belangrijke afspraak staan en ben je bang dat je de nacht daarvoor niet goed kunt slapen van de stress of zenuwen? Dan kunnen de rustgevende middelen van Sambrosa bijdragen aan een betere nachtrust en een minder gestrest gevoel. Zo sta je de volgende dag goed uitgerust en vol zelfvertrouwen op het werk. Niets staat de vergadering meer in de weg om een groot succes te worden.

Verwerk je bovenstaand ritueel in je dagelijks leven, dan zal je zien dat je iedere dag meer uitgerust en vol positieve energie op het werk verschijnt. Dit komt alleen niet je werk ten goede, maar ook je eigen humeur en dat van anderen.