5 manieren om online extra op te vallen

admin

5 manieren om online extra op te vallen

Wie zakelijk succes wil boeken moet de digitale wereld veroveren. Dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. De concurrentie is online in veel gevallen groter dan hij ooit in de fysieke wereld is geweest. Met deze vijf tips kom je echter een heel eind.

1 Maak een bedrijfsfilm

Video is de grote hit van dit moment. Hoe meer bewegend beeld, hoe beter. Huur daarom een professional in, zoals bijvoorbeeld IdeaVisible, om samen de ideale bedrijfsfilm in elkaar te zetten. Hiermee kun je snel en gemakkelijk je naam vestigen.

2 Wees duidelijk over wie je bent

je moet niet onderschatten hoe groot de concurrentie op het wereld wijde web is. Het is eigenlijk zo geworden dat de wereld één grote markt is geworden. Dat betekent dat je meer dan ooit met allerlei creatieve geesten te maken krijgt. Wees daarom dan ook duidelijk wie je bent en wat je doet. Je kunt bijvoorbeeld een explanation laten maken.

3 Blijf bezig met je content

Om online op te vallen is veel content nodig. Denk er wel aan dat kwaliteit nog altijd boven kwantiteit gaat. Veel is dus niet persé altijd beter. Het gaat erom dat je de juist balans tussen de hoeveelheid en de kwaliteit van datgene wat je de digitale wereld in slingert vindt. Dit zal zijn weg dan naar de consument altijd vinden.

4 Doe eens iets live

Wanneer je wat meer ervaring hebt met het hele proces, dan kun je er ook eens over nadenken om eens een live-event te doen op sociale media of op de blog van je bedrijfswebsite. Dit kan bijvoorbeeld een interview met een expert zijn of een Q&A-sessie. Dit is niet alleen leuk, maar het is ook van toegevoegde waarde.

5 Zorg voor interactie

Zorg ervoor dat je veel actief bent online. Het verkeer moet niet één richting op gaan. Je bent vaak de zender, maar het is verstandig om ook de ontvanger te zijn. Neem dus deel aan discussies met (potentiële) klanten, geef antwoord op vragen en berichten die je op sociale media krijgt en denk aan meer van dit soort zaken. Dit zorgt ervoor dat mensen zich jou beter zullen herinneren omdat het enigszins persoonlijker wordt.

Benieuwd naar meer informatie over opvallen, adverteren en marketing? Blijf op de hoogte via Ondernemers-effect.nl. Het blog met dagelijks voer voor ondernemers!