5 tips om goedkoop je eigen website op te zetten

admin

5 tips om goedkoop je eigen website op te zetten

Tegenwoordig is het maken van eigen website relatief eenvoudig. Niet alleen bedrijven hebben een website, ook steeds meer particulieren maken een eigen plek op het internet. Maar of je nu zakelijk of privé een site wilt maken, het is altijd lastig om te beginnen, want als je als beginner naar de broncode van een site kijkt, dan is het voor velen abracadabra. Dus geven we je hierbij een aantal tips.

1. Domeinnaam

Zoek een partij waar je voordelig je domeinnaam kunt registreren en een bijbehorend webhostingspakket. Kies alleen niet voor de allergoedkoopste, want je wilt natuurlijk wel dat je site altijd bereikbaar is. Bij de allergoedkoopste partijen is de support vaak ook niet altijd even goed.

2. WordPress

Een platform waar je gratis templates kunt installeren is WordPress. Voor beginners is het een aan te raden platform, omdat het relatief eenvoudig is. Echter, wil je een custom made website, dan is WordPress niet meteen aan te raden voor beginners. Je hebt namelijk enige HTML-kennis nodig om zelf een website op maat te maken.

3. Hoe bespaar ik verder op de kosten?

Door zelf een opzet te maken en zelf de teksten te schrijven kun je flink besparen op de kosten van je website. Wil je een website laten maken dan kun je dit door een professioneel bedrijf laten doen. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar als je goed zoekt vind je vast een bedrijf dat een scherp tarief rekent. Het grote voordeel is dat een professional vaak in een handomdraai een site in elkaar zet die je vervolgens wel zelf kunt updaten. Dit scheelt heel veel tijd.

4. Zelf een design maken

Wil je het toch allemaal zelf doen en wil je geen standaard template? Je kunt om te beginnen altijd zelf een design maken. Tenminste, als je goed om kunt gaan met een programma zoals Photoshop. Dit design kun je vervolgens goedkoop laten slicen via diverse platforms. Je betaalt op zo’n platform hooguit 15 euro om van je gemaakte design een HTML-template te laten maken.

5. Je site zelf beheren

Als je website eenmaal online staat kun je niet achterover leunen. Als de informatie op de site niet actueel is zullen bezoekers afhaken. Verandert er iets binnen je bedrijf? Ga je nieuwe producten aanbieden of wordt de dienstverlening aangepast met aanvullende diensten? Meld het op je website zodat bezoekers weten wat ze van je kunnen verwachten.