AED kopen om een wijk, bedrijfspand of sportclub veiliger te maken

admin

Updated on:

AED kopen om een wijk, bedrijfspand of sportclub veiliger te maken

Voor wijkverenigingen, bedrijven en bijvoorbeeld sportclub is een AED kopen een bijzonder interessante optie. Het helpt een wijk of sportterrein veiliger te maken; omstanders kunnen direct starten met reanimeren op het moment dat iemand door een hartstilstand getroffen wordt. Zonder AED is men afhankelijk van mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd, of van de komst van de ambulancebroeders. Een AED kan in de basis door iedere volwassene met vertrouwen gebruikt worden. Bij een hartstilstand telt iedere seconde. Des te sneller begonnen wordt aan een reanimatie, des te kleiner is het risico op een blijvende letselschade aan het slachtoffer. Heeft u een AED kopen voor uw bedrijf, sportclub of wijk al eens overwogen? Defibtech vertelt u graag meer over uw mogelijkheden. 

Uw mogelijkheden bij een AED kopen 

Bij een AED kopen heeft u de keuze uit verschillende modellen. Kies bovenal voor een gecertificeerd product, zoals de AED van Lifeline in het assortiment van Defibtech. Deze producten zijn gekeurd door de FDA, vergelijkbaar met de Nederlandse NVWA. U kunt erop vertrouwen dat dit product naar behoren functioneert op het moment dat iedere seconde telt voor een slachtoffer, mits het apparaat volgens de richtlijnen onderhouden wordt. Denk hierbij aan het tijdig vervangen van onderdelen, wanneer onderhoud benodigd is. Onderscheid wordt gemaakt tussen een half- en volautomatische AED. Kiest u voor een halfautomatische AED kopen, dan dient u zelf op de knop te drukken om een schok toe te dienen. Bij een volautomatische AED is dit niet nodig. 

AED kopen met en zonder video-ondersteuning 

Naast het verschil tussen een vol- en halfautomatische AED, zit er een verschil in de Lifeline modellen met en zonder video-ondersteuning. Standaard is een AED voorzien van een luidspreker. Deze biedt u gesproken instructies tijdens het uitvoeren van een reanimatie. Een geïntegreerde video-ondersteuning maakt het reanimeren makkelijker; het lcd-scherm toont welke handeling er op welk moment moet worden uitgevoerd. Voor het gebruik van beide modellen AED’s is geen medische achtergrond benodigd. 

AED kopen om een wijk, bedrijfspand of sportclub veiliger te maken

AED kopen en combineren met accessoires 

U kunt een AED kopen combineren met de aanschaf van een aantal accessoires. Denk aan een draagtas voor een sportclub, of een wandkast voor een wijkvereniging. De wandkast beschermt de AED tegen vandalisme en ruige weersomstandigheden; de kast is beveiligd met een pincode. Binnen uw bedrijfspand kunt u kiezen voor een wandpaneel. Hierbij is met name het DefibCom wandpaneel interessant; het verbindt uw AED met een centrale. Deze centrale monitort de AED 24/7 en brengt u op de hoogte van benodigd onderhoud. U kunt de AED kopen in combinatie met een onderhoudscontract, om hier zelf geen omkijken naar te hebben. 

Direct een AED kopen bij Defibtech 

Wilt u uw wijk, sportvereniging of bedrijf veiliger maken? Een AED kopen doet u via de webshop van Defibtech. Het kan best lastig zijn een keuze te maken. Wat is in uw situatie de beste keuze? Defibtech adviseert u er graag over. Neem eens contact met ons op, zodat we met u mee kunnen denken over het model AED wat het beste op uw wensen en behoeftes aansluit.