Bereid je goed voor op afspraken met deze 5 tips

admin

Bereid je goed voor op afspraken met deze 5 tips

Als er iets op de wereld is waar je leven een andere wending van kan krijgen, dan is het wel een belangrijke afspraak. Je denkt er misschien niet vaak over na, maar het aantal belangrijke afspraken dat je gedurende je leven zal hebben is behoorlijk groot. Het belang van de ene afspraak is misschien wat minder groot dan de andere, maar dat neemt niet weg dat je je goed moet voorbereiden. Dat doe je met deze vijf tips.

1. Wees op tijd

In de eerste plaats is het belangrijk dat je de afspraak in ieder geval niet mist. Daarom zorg je dus dat je een goed horloge hebt, een Seiko Astron bijvoorbeeld, en dat dit horloge ook echt op tijd loopt. Het is immers vooral belangrijk dat je nooit meer ergens te laat komt. Dit is ook iets wat je moet trainen. Dit betekent dus dat het horloge je eigenlijk in elke situatie van pas kan komen.

2. Gebruik apps

Je kunt steeds meer informatie verzamelen en gemakkelijk dicht bij je bewaren. Een goede manier om dit te doen is door apps te gebruiken. Zo kan je je voorbereiden op je afspraak en wanneer dit nodig is alle informatie ook nog eens snel terugvinden en nazien. Dit helpt je om een goede indruk te maken. De eerste indruk is immers zeer belangrijk, maar alles wat je daarna doet mag natuurlijk niet in het niet vallen.

3. Wees verzorgd

Niet alleen je informatie moet op orde zijn, ook je uiterlijk moet naar behoren zijn. Dit betekent dus dat je tijdig moet beginnen met een douche, het in model brengen van je haar, een eventuele scheerbeurt en alle andere verzorgingswerkzaamheden. Ook hier komt het belang van een goed horloge weer om de hoek kijken. Heb je er nog geen een, dan is een bezoek aan Horloge.be geen overbodige luxe.

4. Wees geen cowboy

Toeval is geen goede basis om successen te boeken. Het kan wel eens goed uitpakken, maar je hebt er simpelweg geen invloed op. Vergeet dus de cowboytactieken. Dit betekent dat je altijd beter af bent wanneer je alle zaken op orde hebt. Zorg dus dat je alles wat je moet weten ook echt weet, zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

5. Houd korte lijntjes

Zorg dat er naast jou nog iemand anders op de hoogte is van de afspraak. Gaat het om een zakelijke afspraak, dan kan dit bijvoorbeeld een collega zijn. Wanneer je namelijk iemand inlicht over wat er staat te gebeuren, dan heb je altijd iemand om op terug te vallen als er even iets niet volgens plan verloopt.