Zo kun jij je functie uitbreiden!

admin

Zo kun jij je functie uitbreiden!

Je bent al een tijdje aan het werk waar je dacht het voor een lange tijd erg leuk te hebben. Na een aantal maanden kom je erachter dat dit toch niet is wat je wilt of zocht. Je wilt niet weg, maar je mist de uitdaging die je dacht te hebben. Dit is niet iets geks en gelukkig zijn er verschillende manieren om hier iets leuks van te maken en je baan weer als uitdaging te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het uitbreiden van je functie. Dit kan binnen het bedrijf, maar ook privé. Hoe kun je dit nu het beste doen?

Praat met je leidinggevende

Voordat je begint met zoeken naar iets nieuws, is het goed om eerst een gesprek in te plannen met je leidinggevende. Je kunt precies uitleggen waar je tegenaan loopt, wat je anders wilt en of dit mogelijk is binnen het bedrijf. Natuurlijk is dit super eng en ben je waarschijnlijk bang voor de reactie, maar gelukkig kun je online veel tips terugvinden en kun je altijd in je omgeving rondvragen naar ervaringen.

Het is daarbij iets wat veel voorkomt bij veel bedrijven! Je baas zal het vaker te druk hebben waardoor hij of zij het werk uitbesteed, zoals vaak is bij klantenservice uitbesteden of extra hulp bij een nieuw project en een merknaam registratie doorgeven. Zo zie je dat de een het te rustig heeft en meer uitdaging zoekt en de ander overloopt en taken uitbesteed. Nadat je je leidinggevende hebt gesproken kan diegene kijken of er mogelijkheden zijn binnen het bedrijf. Is dit niet het geval? Dan kun je privé nog een hoop doen.

Werk aan je passie

Het voordeel van een het hebben van een baan die je heel makkelijk vindt en waar je veel tijd aan overhoudt is dat je je tijd kunt stoppen in je passie. We hebben allemaal een passie. Vaak weet je dit op jonge leeftijd al of is het een hobby waar je geen risico mee durft te nemen. Door je vrije tijd te stoppen in het nog beter worden waar je van houdt kun je er op de lange termijn je baan van maken. Tot die tijd kun je je inkomen halen uit je huidige baan. Zijn er nog een hoop dingen die je moet leren? Volg een aantal cursussen en trainingen en werk alles in de praktijk uit om zo nog beter te worden in datgene waar je van houdt.