Betaalmethodes voor je webwinkel: de mogelijkheden

admin

Betaalmethodes voor je webwinkel: de mogelijkheden

Online winkelen is steeds populairder aan het worden. Steeds meer fysieke winkels kiezen voor het starten van een online winkel waar de zelfde producten aangeboden worden. Het aantal webwinkels in Nederland groeit gestaag; jaarlijks komen er tussen de 10.000 en 15.000 nieuwe webwinkels bij.

Je kunt als je een webwinkel start natuurlijk kiezen voor een directe koppeling bij de bank waar ook je zakelijke rekening staat. Maar meestal betaal je maandelijks een abonnement en zijn de transactiekosten per betaling hoog. In dit artikel geef ik informatie over de mogelijke betaalmethodes in je webwinkel en hoe je deze zou kunnen implementeren.

Wat zijn betaalproviders?

Betaalproviders zijn bedrijven die tussen uw webwinkel en zakelijke bankrekening opereren. Deze bedrijven bieden diverse elektronische betaalmethoden aan voor meerdere landen en zijn vaak tot een bepaald aantal transacties per jaar goedkoper dan een directe koppeling met uw bank.

Mogelijkheden voor online betalen afstemmen

De mogelijkheden voor online betalen die je de bezoeker van je webwinkel kunt aanbieden zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor iDeal, PayPal, creditcard, achteraf betalen (acceptgiro)  en nog veel meer. Maar het is voornamelijk van belang welke doelgroep je hebt als je kijkt naar welke methodes je gaat aanbieden. iDeal is een methode die iedereen in Nederland met een online bankaccount kan gebruiken. Maar richt je jezelf op geheel Europa of zelfs Amerika, dan is PayPal en creditcard de standaard. Voor leveringen van bedrijf tot bedrijf (B2B) kan het erg interessant zijn om de betaalmethode ‘op factuur betalen’ aan te bieden. Maar ook hier zitten risico’s aan gebonden.

Makkelijke plug-ins voor de meeste systemen

De meeste betaalproviders bieden een makkelijke plug-in voor je webwinkelsysteem. Zo zijn er plug-ins voor Magento, OpenCart en Prestashop, maar ook voor tal van andere CMS-systemen. Deze plug-ins kunnen vrij gemakkelijk door je website- of webwinkel-ontwikkelaar toegevoegd worden aan je website, waardoor de betalingen via deze betaalprovider binnen komen. Bij een directe koppeling met een bank ligt dit vaak wat gecompliceerder, maar ook hier worden steeds meer modules voor ontwikkeld die redelijk makkelijk te integreren zijn.

Wat betaalproviders op een rijtje:

Mollie.nl
Sisow.nl
Targetpay.nl
Icepay.nl
Buckaroo.nl
Klarna.nl

Zelf heb ik de meeste ervaring met Sisow en Mollie. Deze hebben een goed implementeerbare plug-in voor webwinkelsystemen en houden een goede betaaltermijn aan.

Heb je al een webwinkel en wil je hulp met de implementatie van betaalmethodes kan de WebwinkelFabriek je van dienst zijn.