Kun je ook een occasion leasen?

admin

Kun je ook een occasion leasen?

Bij het leasen van een auto denk je waarschijnlijk aan een nieuwe auto. Een auto die je voor een vast bedrag per maand leaset en waarbij alle kosten zijn inbegrepen, behalve de brandstof. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto in en kun je eventueel een nieuw contract met een nieuwe auto aangaan. Zo rijd je altijd in een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand. Maar voor het leasen van een nieuwe auto betaal je wel een flinke prijs. Als je dat niet wilt of kunt betalen en je wilt toch een redelijk nieuwe auto rijden, dan kun je kiezen voor occasion lease.

De voordelen van occasion lease

Als je een tweedehands auto wilt kopen, betekent dit dat je een flink bedrag op tafel moet leggen of je moet hiervoor een persoonlijke lening aangaan tegen een flinke rente. Als je ervoor kiest om een jonge occasion te leasen, betaal je de auto in termijnen af zonder zo’n dure lening. Je rijdt in een auto die pas enkele jaren oud is en je bent vanaf dag 1 economisch eigenaar. Dit is het verschil met het leasen van een nieuwe auto, waarbij de leasemaatschappij formeel de eigenaar is. Na afloop van de leaseperiode ben je eigenaar van de auto en mag je deze houden. Verkopen kan natuurlijk ook, zodat je eventueel weer een nieuw leasecontract voor een gebruikte auto kunt aangaan.

Een goed onderhouden auto

Als je kiest voor het leasen van een gebruikte auto dan krijg je een auto tot je beschikking die in zijn eerste jaren goed onderhouden is. Het onderhoud zat en zit immers in het leasecontract, waardoor de gebruiker veel eerder geneigd is om dit onderhoud tijdig te laten uitvoeren. Soms is er zelfs nog sprake van fabrieksgarantie omdat de auto pas enkele jaren oud is. Ook is de kilometerstand meestal laag omdat veel nieuwe leaseauto’s worden gebruikt voor zakelijk verkeer en er dus geen privé kilometers mee worden gereden. Je kunt bij verschillende leasemaatschappijen terecht voor het leasen van een occasion, op de website vind je vaak een overzicht van beschikbare auto’s waar je een keuze uit kunt maken.