Kunststof spuitgieten: vervaardigen van kunststof producten

admin

Kunststof spuitgieten: vervaardigen van kunststof producten

Kunststof spuitgieten is een techniek die wordt toegepast voor het vervaardigen van allerlei kunststof producten. Het is een vormgevingstechniek dat het mogelijk maakt om kunststof middels een matrijs om te vormen tot een product en is daarmee de meest toegepaste productietechniek voor kunststof in de industrie.

Metron spuitgietbedrijf

Een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft in kunststof spuitgieten is Metron. Metron is een bedrijf gevestigd in Amsterdam dat al tientallen jaren klaarstaat voor de productontwikkeling van bedrijven. Klanten van Metron zijn onder andere actief in markten als elektronica, industrie, reclame, voedingsmiddelenindustrie, zonwering, speelgoed en verlichting. Het type klant verschilt van grote multinationals tot kleine ondernemers in geheel Europa.

Enkele toffe producten die zij in de afgelopen jaren al voor hun klanten hebben gerealiseerd:

  • Displays
  • Geluidloze wieltjes
  • CD hoes van Anouk
  • Heineken Ice Bucket
  • Frames

Kortom, alles is mogelijk zolang het maar kunststof omvat. Metron bevat over de juiste kennis, tools en machines om uw wensen en ideeën mogelijk te maken. Neem contact met ze op voor de maatwerk mogelijkheden.

Spuitgietmatrijzen

Naast het daadwerkelijke spuitgieten, staat Metron ook voor u klaar voor de ontwikkeling van matrijzen. Zij zijn in staat om het productontwerp in eigen huis om te zetten naar een mal om vervolgens het product mee te kunnen vervaardigen. Grote en gecompliceerdere matrijzen besteden ze uit in China, echter doet dit zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de matrijzen.