Meldplicht Datalekken – Is uw bedrijf goed voorbereid?

admin

Meldplicht Datalekken – Is uw bedrijf goed voorbereid?

Het lekken van belangrijke data is de afgelopen jaren volop in het nieuws geweest. Het leek soms eerder regel dan uitzondering dat bedrijven belangrijke data lekten door een slechte beveiliging. Uiteraard heeft dit de nodige gevolgen gehad. Per 1 januari 2016 is daarom de Meldplicht Datalekken van start gegaan. Uiteraard dient ook uw bedrijf daarvan op de hoogte te zijn. In dit artikel leest u de belangrijkste zaken en wat de gevolgen zijn als u het lekken van data niet meldt.

Data gelekt? Meld het bij Autoriteit Persoonsgegevens

Zowel de overheid als bedrijven dienen op de hoogte te zijn van deze meldplicht. Bij het lekken van data dient hiervoor melding gedaan te worden bij Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Mocht zit een datalek voordoen en wordt dit niet gemeld, dan kan dit hoge boetes opleveren. Het voortbestaan van uw onderneming of organisatie kan daardoor in het geding komen. Uw data dient daarom op de juiste wijze te worden beveiligd.

Nederlandse en Europese regelgeving

Niet alleen de Nederlandse wetgeving houdt zich bezig met datalekken, ook op Europees wordt koortsachtig overlegd over het lekken en beveiligen van privacygevoelige data. De Europese wet zal leidend zijn en verdient daarom de nodige aandacht. Het niet naleven van deze wet levert overheden en bedrijven hoge boetes op. Kortom, genoeg reden om hier zorgvuldig mee om te gaan en de hulp in te schakelen van een expert.

Data op de juiste wijze beveiligen

De veiligheid en kwaliteit van belangrijke gegevens binnen uw bedrijf dienen altijd op de juiste wijze te worden vormgegeven. Wellicht zult u hierin een aantal relevante stappen moeten zetten. Ontbreekt u de kennis op dit vlak? Dan is i-FourC uw professionele partner om zaken mee te doen.

Beveilig uw data – kies voor de professionele service van Schakel i-FourC

Wilt u uw data op de juiste manier beveiligen en uitbesteden aan een expert? Kies dan voor de dienstverlening van i-FourC. Dit bedrijf weet als geen ander hoe belangrijk data is en waarom dit zorgvuldig dient te worden beveiligd. Zij voorzien u dan ook graag van een gedegen advies en beschikken tevens over diverse geavanceerde softwareoplossingen die een belangrijke bijdrage leveren aan een optimale bescherming van uw data. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.