Pinterest inzetten voor SEO-doeleinden

admin

Pinterest inzetten voor SEO-doeleinden

Pinterest is een virtueel pin-bord waar je jouw inspiratie in een inspiratie of moodboard kwijt kunt. Je kunt het vergelijken met het kurken bord wat vroeger in huis hing waar je met een pin of punaise, foto’s en briefjes ophing. Pinterest is net zoiets. Je kunt met Pinterest op iedere website foto’s en plaatjes vastpinnen; om deze in een board te bewaren, om zo alles wat je tegenkomt online kunt opslaan als inspiratiebron voor later.

Pinterest voor SEO

Het allereerste wat je moet doen als je Pinterest wilt gebruiken voor SEO-doeleinden, is ervoor te zorgen dat je Pinterest-pagina de juiste titel heeft; de boards moeten de juiste namen hebben, keywords die je hebt toegevoegd moeten bij je website passen en het geheel moet voorzien zijn van de juiste pins, namen en tags. Ook moet je er goed op letten dat je jouw Facebook- en Twitter-account ook gelinkt hebt aan je Pinterest-account.  Zo weet je zeker dat Google allereerst je Pinterest pagina goed waardeert voordat we iets kunnen doen aan het SEO-resultaat voor je website.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je bij de Pinterest-instellingen de Visibility OFF hebt staan. Dit klinkt raar, maar als je goed kijkt wat er achter staat: ‘Hide your Pinterest-account from search engines’. En dat willen we juist niet, aangezien er dan geen SEO-resultaat gehaald kan worden.

Linkbuilding

Een van de belangrijkste doeleinden bij het gebruik van Pinterest voor SEO is de linkbuilding. Je kunt namelijk je website-url toevoegen aan je account en Pinterest maakt daar een do-follow link van. Aangezien Pinterest de 66e ranking heeft bij de Alexa-ranking, zal deze link veel waarde hebben. Als andere mensen je pagina liken of re-pinnen, zal er een extra link naar je website gecreëerd worden. Zo kun je een breed-scala aan relevante en goed gewaardeerde backlinks krijgen om je ranking in Google te verbeteren.

Pin-board met de juiste zoekwoorden

Een laatste tip: als je een nieuw pin-board aanmaakt of een nieuwe pin plaatst, zorg dan altijd dat je in de beschrijving zoekwoorden gebruikt waarop je graag gevonden zou willen worden.